ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
در کتاب کافی به نقل از امام رضا(ع) امده است که فرمود: انجیر بوی بد دهان را از بین می برد استخوان ها را محکم می سازد موجب رویش مو می شود برای درمان بیماری ها با وجود ان نیاز به دارو نیست» سپس فرمود:«انجیر شبیه ترین میوه به میوه های بهشتی می باشد.»
محمد بن عرفه می گوید در زمان امام رضا(ع) در خراسان بودم به ان حضرت عرض کردم «یابن رسول الله! نظر شما در مورد انجیر چیست؟فرمود:خوردن ان برای درمان قولنچ بسیار خوب است»
امیر المومنان علی(ع) فرمود: خوردن انجیر موجب نرمی مزاج می شود و برای بادهای قولنجی مفید است پس از ان به اندازه بخورید و در خوردن ان افراط نکنید.
در کتاب مکارم به نقل از ابوذر امده است روزی برای نبی اکرم (ع) انجیر را هدیه اوردند ان گرامی به اصحابش فرمود:«بخورید اگر روزی به شما بگویم که میوه ای از بهشت به زمین امده است در مورد این میوه چنین خواهم گفت. زیرا که هیچ گونه تفاله ای ندارد و برای درمان بواسیر و نقرس مفید است. همچنین ان حضرت فرمود:
«انجیر را به هر دو صورت تازه و خشک بخورید چراکه باعث افزونی میل جنسی و درمان بواسیر و نقرس می شود»
امام رضا(ع) می فرماید:«خوردن انجیر بوی بد دهان را زایل می کند، اسکلت و استخوان بندی را قوی و لثه ها را محکم می کند و باعث روییدن موی بدن شده و درد ها را نیز تسکین می دهد.»
هم چنین می فرماید:« انجیر برای درمان قولنج خوب است و از هر میوه ای بیشتر به میوه های بهشتی شبیه است و گاز های متراکم درونی را برطرف می کند.»
انجیر سرشار از ویتامین های A.B.C است. خواص درمانی این میوه ان قدر زیاد است که «خداوند سبحان» در سوره ی تین به ان قسم یا د می کند و فایده ی سرشار این میوه را به انسان گوشزد می نماید.
در تورات نیز از انجیر به نیکویی یاد شده و بوداییان ان را میوه مقدس به شمار می اورند و معتقدند که بودا در زیر درخت انجیر به معرف الهی دست یافت.
گفته اند افلاطون به قدری انجیر دوست داشت که بعضی مردم انجیر را دوست فیلسوفان نام نهاده اند.
جالینوس حکیم نیز رژیمی مخصوص از انجیر را برای پهلوانان منظور می داشته است.
مرحوم دکتر غیاث الدین جزایری می نویسد:« خوردن انجیر لثه ها را محکم می کرده و تورم ان ها را از بین می برد و اگر کمی از شیرابه ی انجیر را در دندان یا حفره ی دندان فاسد شده بگذارند در کاهش درد ان بسیار موثر است.»
اگر انجیر را سوزانده و با کمی گلیسیرین مخلوط کنید و دندان های خود را با ان بشویید ان ها را سفید و محکم می سازد.
شهید دکتر پاک نژاد می گوید:«مقدار کلسیم و فسفر موجود در انجیر و مقوی بودنش سبب رویاندن استخوان ها و رشد کودکان می شود و برخی از پزشکان می گویند چه خوب است به جای کلسیم های تزریقی تعدادی انجیر در اب انداخته و صبح ناشتا میل کنند.»
دکتر رجحان:« چون برگ خشک انجیر را ساییده و باسرکه امیخته و برپوست بمالند زبری و خشونت پوست را بر طرف می کند. مالیدن اب ان بر سر از ریختن موی سرجلوگیری می کند.»
برای درمان یبوست با انجیر می توانید از انجیر خیسانیده شده در اب یا شیر یا روغن زیتون استفاده کنید.
خوردن انجیر به صورت خشک، دم کرده ی برگ درخت ان علاوه بر درمان های بیماری های فوق الذکر برای رفع بیماری هایی نظیر تب ، آسم،کورک،دمل،ذات الجنب،سوء هاضمه ، استسقا، ضعف اعصاب ،ضعف جنسی و درد پشت مفید است.
لئونس ارلیه می نویسد:« دمکرده ی برگ های درخت انجیر به مقدار 25 تا 30 گرم در یک لیتر اب برای معالجه ی سرفه مفید است. میخچه و زگیل پا را نیز می توانید با نجیر معالجه کنید به این صورت که شیرابه ی انجیر را که از انتهای بریده شده ی یک انجیر نارس بیرون می اید بر روی زگیل یا میخچه ی مورد نظر بگذارید به کلی رفع خواهد شد. برای رفع لاغری هم مصرف انجیر و انیسون نافع است.»
خوردن انجیر برای دفع سم مار و عقرب مفید است و در همان شب اول مضرات سموم را از بدن شخص گزیده شده دفع می کند و کبد را تقویت کرده و ورم طحال را نیز فرو می نشاند.
یک ماده ی ضد سرطان در انجیر وجود دارد که بر طبق ازمایشات برای مبارزه با پیشرفت سرطان بسیار مفید است.همچنین یک نوع انزیم به نام فیسین در انجیر کشف نموده اند که در هضم غذا مفید است.
خوردن انجیر برای افراد مبتلا به اختلالات معده و روده اضافه وزن و کبد های ضعیف زیان اور است و افراط در مصرف ان برای معده و چشم مضر است، مصلح و خنثی کننده ی ان کرفس می باشد.انجیر را می توان با گردو مصرف نمود.
منبع کتاب طب اهل البیت